Menu

I media

Jeg brenner for å bidra til en økt forståelse om hvordan det kan være å leve med en personlighetsforstyrrelse, ikke minst, at det er mulig å komme seg ut av det.  Nedenfor finner du en liten oppsummering av diverse intervju i media.

Dersom du ønsker å booke meg til foredrag er det bare å sende meg en e-post: hei@friskeline.no

Kvalitetsløft for personlighetsforstyrrelse

Pasienter med personlighetsforstyrrelser blir i dag feildiagnostisert og feilbehandlet i psykisk helsevern, mot bedre vitende. Mangelen på nasjonale retningslinjer hindrer tidlig og rett behandling.

Debattinnlegg i Dagbladet med Jørgen Flor.

Les innlegget her.

Personlighetsforstyrrelse er ingen livstidsdom

Intervju med Dagbladet om veien inn, med og ut av personlighetsforstyrrelsen.

 

NRK Ekko: Personlighetsforstyrrelser

Var med psykologspesialist på NRK Ekko og snakket om hvordan livet var med personlighetsforstyrrelse. Du kan høre det her.

Et forsøk på å overleve

Det begynte med sekundene! Etterhvert som jeg fikk den hjelpen jeg trengte, lærte mer om å forstå meg selv og andre, ble jeg i stand til å slutte med selvskading.

Les hele intervjuet med NRK P3 her

Jeg vant psykiatriens lotto

Når jeg leser historier om hvordan andre med emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse blir møtt, føles det ofte som jeg fant i lotto med behandlingen jeg fikk og menneskene jeg møtte på min vei. Det er på tide å få slutt på eksisterende vrangforestilling om personlighetsforstyrrelse.

Les min hele min ytring til NRK her.

Hvordan er det å leve med emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse.

På ROP-dagen 2017 svarer jeg etter beste evne på dette spørsmålet. Hele intervjuet kan du se i videoen nedenfor og intervju i etterkan finner du her.

 

Hva feiler det meg?

Hva feiler det deg NRK

Komikerlaget og legelaget fikk seg noe å bryne på i episode 6 av «Hva feiler det deg» i sesong 2. Hva fikk meg til å kjøpe en mobil når jeg allerede hadde 2-3 stykker?

Se hele episoden her.

 

Mat og psykisk helse

En brikke i et større puslespill. Det var hva maten var for meg.

Det var en brikke jeg ikke kunne være uten, men fremdeles kun en brikke.
Alvorlig psykisk sykdom er ikke en lek. Det tar liv. Det var nær å ta mitt. Så vær bevisst og forsiktig i hva du sier om kostholdes «magiske» evner. Inspirer til mer næring, men husk at det er en brikke.

Ja, det var en vill følelse å kjenne hva kostholdet gjorde for topplokket. Men det var kun en følelse. Jeg måtte fremdeles jobbe for å endre mine mønstre. Hver brikke som falt på plass kunne jeg velge å bruke til hjelp for å mentalisere bedre.

Hele artikkelen kan du lese her.

Søvnskolen på NRK Puls

Det å lære meg å sove var ikke bare, bare. Etter dette programmet ble filmet har jeg sovet som aldri før. Anbefales!