Menu
Blogg / Spiseforstyrrelse

Fotballfrue: når skal du begynne å bruke sunn fornuft?

La oss være ærlige, din siste posering i undertøy, fire dager etter fødselen – handler ikke om at vi skal akseptere alle mammakropper. Dette dreier seg om at kroppen din er blitt en PR-maskin som skaper trafikk, klikk og penger.

Jeg har støttet deg – inntil nå.

Første gang du gjorde dette, tenkte jeg at ammetåka var en formildende faktor. Og da VG i 2011 gikk bananas etter noen bikinibilder fra en ferie du var på – ble jeg jeg rasende. Hvordan kunne du kritiseres for å gjøre det samme som alle andre toppbloggere. Bare fordi du var tynn. Din vekt var i fokus, fremfor et større samfunnsproblem. Min egen spiseforstyrrelse begynte å spinne fullstendig ut av kontroll etter kommentarer om en for spinkel kropp. Nå ser jeg at min egen historie kom i veien for sunn fornuft.

Dette er større enn bare deg

Du har helt rett i at ingen bør kritiseres for sin kropp. Så hvorfor ødelegger du budskapet ved å bruke et undertøysbilde? Du vet bedre. Sekundet jeg så bildet, visste jeg hva som ville møte meg på nettavisene i løpet av kort tid. Og dette vet du langt bedre enn de fleste. Slik avsløres det at det ikke er saken som står i fokus, men oppmerksomhet, klikk og penger.

Kritikken mot deg og andre rosabloggere er klinkende klar, unge jenter påvirkes negativt og opplever et kroppspress av denne type bilder. Hvordan har det seg at det er så viktig for deg å vise frem din halvnakne kropp? Når du vet unge jenter lar seg påvirke negativt. Samme tekst med et annet bilde – kunne bidratt til langt mer refleksjon.

Hvor er journalisten Caroline?

Som journalist og toppblogger – vet du at teksten til undertøysbildet ditt blir sekundært. Kommunikasjon og sosiale medier kan du bedre enn de fleste i bransjen. Derfor er tiden er inne for å droppe den uskyldige fasaden du tviholder på. Du er en meget dyktig fagperson og journalist. Begynn å oppføre deg som en!

Du er en påvirker – bruk muligheten!

Jeg er lei av å få halvnakne kropper i alle størrelser slengt i trynet, mens jeg jobber med å bli fri fra spiseforstyrrelsen min. For mer kropp er ikke det som reduserer kroppspress.  «Alle andre bloggere gjør det” er ikke et godt argument. Det bør du som mor vite. Dersom dine barn skulle gjøre noe skadelig, tviler jeg på at du vil godta unnskyldningen ”alle andre gjør det”.

Vil du ta rollen din som påvirker på alvor?  Eller er du så kynisk at du ikke bryr deg? Unge jenter sulter seg syke på grunn av kroppspresset. Du med dine talenter og store leserkrets har muligheten til å gå foran som et godt eksempel. Skulle så gjerne sett at du gjorde det.

Er det fremdeles vanskelig å forstå hva som påvirker negativt? Da anbefaler jeg deg å lese Sunn Fornuft-platen. Eller disse tre punktene om hvorfor bloggere bør følge plakaten skrevet av Kristine Getz.

sunn-fornuft

About Author

Hei! Jeg heter Åse-Line. Selvmordstanker, depresjon og spiseforstyrrelser var allerede fra barndommen en stor, men hemmelig del av hverdagen. Alt ble holdt i sjakk med den ene destruktive forsvarsmekanismen etter den andre. Takket være noen som så at mitt underliggende problem var emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse, var jeg blant de få heldige som fikk fantastisk hjelp. Etter mye terapi og jobbing – har jeg lykkes med å få det bra med meg selv :)

1 Comment

Leave a Reply